Cargols a la sal i romaní

10/06/2021
Ramon Brunsó.

Aquesta és una recepta que no pot faltar a la cuina: els cargols a la sal. Un plat senzill, però que permet assaborir al màxim el cargol. A més, en aquesta recepta se li afegeix un toc aromàtic.

Per poder elaborar els cargols a la sal, necessitarem els següents condiments:

  • Una bossa de 400 g de cargols refrigerats o bé una de 400 g de cargols en conserva VdeGust
  • Un envàs de 250 g de sal Maldon
  • Una mica de fulles de romaní seques
  • Oli d'Oliva Verge Extra (OOVE)
  • Un contenidor metàl·lic a la mida de la quantitat dels cargols

En el cas de voler sucar els cargols amb alguna salsa, es recomana fer-ho amb allioli, vinagreta o salsa verda.

Preparació:

  1. Primerament, omplirem la base del contenidor metàl·lic amb una capa de sal Maldon.
  2. Per tal de poder-se cuinar més bé, hi afegirem un raig d'oli sobre la capa de sal.
  3. Una vegada tinguem preparada la base, hi afegirem els cargols VdeGust col·locant-los un a un boca avall sobre la sal.
  4. Per donar-li el toc aromàtic, i afegirem les fulles de romaní sec per sobre.
  5. Finalment, posarem els cargols dins el forn (prèviament escalfat a uns 170 ºC), i els hi deixarem uns 10 minuts. En el cas de voler-los més secs, deixar-los més temps al forn.

Una vegada s'hagin seguit tots els passos, els cargols estaran llestos per servir-los i gaudir-los! Bon profit!

Comentaris