Cargols amb "botifall"

05/10/2021
Ramon Brunsó

La Fira de l'All és una de les festes més representatives del nostre poble, Cornellà del Terri, on tot gira al voltant de l'all. Un dels productes més característics és el "botifall", una botifarra condimentada a l'all. Cargols amb botifall, els provem?

Per poder elaborar els cargols amb botifall, necessitarem els següents condiments:

  • Una bossa de 180 g de cargols refrigerats o bé una de 180 g de cargols en conserva VdeGust
  • Un botifall, o més ben dit, una botifarra amb all
  • Una ceba de Figueres gran o bé dues de petites
  • Una mica de sal
  • Tres grans d'all negre
  • Oli d'Oliva Verge Extra (OOVE)

En el cas de no trobar cap carnisseria que tinguin botifarra amb all, es pot utilitzar una botifarra de tota la vida i afegir-hi més all a la recepta.

Preparació:

  1. Primerament, tallarem la ceba i la posarem a la paella amb una base d'oli.
  2. Una vegada la ceba quedi rossejada, trossejarem la botifarra a trossos petits i l'afegirem a la paella.
  3. A continuació, hi tirarem els grans d'all negre.
  4. Quan tots els ingredients estiguin cuinats i barrejats, hi afegirem els cargols VdeGust durant uns 5 minuts... i llestos!

Una vegada s'hagin seguit tots els passos, els cargols estaran preparats per servir-los i gaudir-los! Bon profit!

Comentaris